Ontdek je Smaak

De cursus bestaat uit zo'n 25 video's die in totaal 3 uur duren. Naast de video's vind je ook nog een heleboel geschreven content met handige infographics die de stof visualiseren. Verder doe je tussendoor een aantal tussentijdse toetsen en een examen. Ook moet je de wijnen zelf proeven en beoordelen. Je kunt dus rustig 5 tot 6 uur kwijt zijn aan de cursus.

Het fijne aan deze cursus is dat je zelf bepaalt wanneer je wat doet en bekijkt. Wil je toch een beetje houvast? Laura raadt aan om de lessen in elk geval op te splitsen in 4 delen, bijvoorbeeld zo:
1) Eerst hoofdstuk 1 t/m 3 (Welkom, Een introductie in wijn en Proeftechnieken.
2) Hoofdstuk 4 t/m 6, alle witte wijnen
3) Hoofdstuk 7 t/m 10, alle rode wijnen
4) Hoofdstuk 11 en 12 (Zelf wijn kopen en Afsluiting)

Combineren kun je leren

De cursus bestaat uit zo'n 18 video's die in totaal 2,5 uur duren. Onder de video's vind je ook nog een heleboel geschreven content met handige infographics die de stof visualiseren. Aansluitend doe je examen. Ook moet je de wijnen zelf proeven, de spijzen koken en ervaren.

We raden aan om elke lesdag (bijvoorbeeld elke zaterdag) één hoofdstuk te behandelen. Dat is één stuk theorie, één wijn proeven, één gerecht koken en één wijn spijs combinatie ervaren.

Deel het bijvoorbeeld zo in:

1) 'Welkom' en 'Ceviche en Rueda' (voorgerecht)

2) Hoofdstuk 2 (hoofdgerecht)

3) Hoofdstuk 3 (hoofdgerecht)

4) Hoofdstuk 4 (hoofdgerecht)

5) Hoofdstuk 5 (hoofdgerecht)

6) Hoofdstuk 6 (dessert) en 'En hoe nu verder'.

Je kunt natuurlijk ook eerst alles op je gemak kijken, de wijn proeven en pas later gaan koken.

Stel je bijvoorbeeld je eigen driegangenmenu samen. De wijnen kun je altijd nabestellen.

Heeft u het antwoord gevonden?