Eet je vegetarisch of vegan? Ook dan is het combineren van wijn en spijs natuurlijk een leuke bezigheid.

In de cursus Wijn en Spijs; Combineren Kun Je Leren analyseren we texturen, aroma's, basissmaken en de wijnen. Die info is voor vegetarische en vegan recepten natuurlijk gewoon hetzelfde. Ook is er een hoofdstuk dat helemaal over groenten en kruiden gaat.

Wel geven (en koken) we telkens een voorbeeld dat 4 van de 6 keer wordt bereid met vlees of vis. Ik denk dat het nog steeds heel leerzaam is, maar we bieden bij de wijnen ook alternatieve vervangende vegetarische recepten aan.

De recepten die je kunt combineren in combinatie met de wijnen uit de wijnbox zijn:

1. Bij de Pita Rueda: Courgettebloemen in de zomer of salade caprese.
2. Bij de Viognier uit de Languedoc: idem als in de cursus.
3. Bij de Bourgogne Chardonnay: Kässknepfle uit de Elzas of deze gevulde pompoen.

4. Bij de Gamay uit de Beaujolais: Biet Wellington of deze spiraal ratatouille
5. Bij de Bordeaux: Vega Chili maar dan zonder de yoghurt en munt. Ook gerechten met linzen, paddenstoelen, aubergine en rode paprika zijn top. Yvette van Boven maakt een chili die geweldig aansluit bij deze wijn. Je kunt de chorizo weglaten (en niet te veel jalapeno gebruiken..) maar de chocolade moet er absoluut in.
6. Bij de Lauriga dessertwijn: idem als in de cursus

Mocht je nog vragen hebben dan kun je Laura altijd mailen op Laura@wijnspijs.nl

Heb je het antwoord gevonden?