Overslaan naar inhoud
  • Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.

Hoe werkt het met rondes en tijdschema's?

De enige vaste tijden zijn begin- en eindtijd.

Basisopzet

  • Er doen meestal 6 restaurants mee.
  • De wandeling start om 12:00 uur.
  • Gasten moeten voor 17:00 uur bij het laatste restaurant zijn.
  • Er zijn 6 'rondes' gasten.
  • Elke ronde gasten begint bij een ander startrestaurant
  • De volgorde van de restaurants is voor hun altijd hetzelfde
  • Gasten hebben geen vaste tijden, behalve de start- en eindtijd.

Gasten lopen op eigen gelegenheid, en dus niet in vaste groepen met vaste tijden.

Schematische weergave rondes

Dit overzicht gaat uit van een uitverkochte wandeling van 300 personen. 

Ronde Overzicht 1

Hieronder een schematische weergave van de beweging van de groepen gasten als ze klaar zijn met bij hun eerste restaurant.

1230

Tijdsindeling

  • Reken op 30 tot 40 minuten per tafel.
  • Verwacht 6 pieken gedurende de dag. Deze worden steeds kleiner (en de dalen steeds hoger).
  • Je staat de hele periode van 12:00 tot 17:00 uur klaar voor gasten.

Gastenstroom

  • Check de app of het dashboard voor het verwachte aantal gasten.
  • Je ziet daar het totaal aantal gasten en de gasten per 'ronde'.

Tips voor een soepele service

  1. Zorg dat Ronde 1 snel zit en bediend wordt.
  2. Loop je achter? Dat is lastig in te halen.
  3. Volg deze stappen:
    • Plaats gasten direct
    • Scan hun ticket aan tafel
    • Vraag dan wijn en gerecht uit bij bar en keuken

Stuur bij drukte alleen als laatste optie gasten door naar een volgend restaurant om overstroom daar te voorkomen.