Hoe werkt het met rondes en tijdschema's?
De enige vaste tijden zijn begin- en eindtijd.
Basisopzet
- Er doen meestal 6 restaurants mee.
- De wandeling start om 12:00 uur.
- Gasten moeten voor 17:00 uur bij het laatste restaurant zijn.
- Er zijn 6 'rondes' gasten.
- Elke ronde gasten begint bij een ander startrestaurant
- De volgorde van de restaurants is voor hun altijd hetzelfde
- Gasten hebben geen vaste tijden, behalve de start- en eindtijd.
Gasten lopen op eigen gelegenheid, en dus niet in vaste groepen met vaste tijden.
Schematische weergave rondes
Dit overzicht gaat uit van een uitverkochte wandeling van 300 personen.
Hieronder een schematische weergave van de beweging van de groepen gasten als ze klaar zijn met bij hun eerste restaurant.
Tijdsindeling
- Reken op 30 tot 40 minuten per tafel.
- Verwacht 6 pieken gedurende de dag. Deze worden steeds kleiner (en de dalen steeds hoger).
- Je staat de hele periode van 12:00 tot 17:00 uur klaar voor gasten.
Gastenstroom
- Check de app of het dashboard voor het verwachte aantal gasten.
- Je ziet daar het totaal aantal gasten en de gasten per 'ronde'.
Tips voor een soepele service
- Zorg dat Ronde 1 snel zit en bediend wordt.
- Loop je achter? Dat is lastig in te halen.
- Volg deze stappen:
- Plaats gasten direct
- Scan hun ticket aan tafel
- Vraag dan wijn en gerecht uit bij bar en keuken
Stuur bij drukte alleen als laatste optie gasten door naar een volgend restaurant om overstroom daar te voorkomen.