9 tips van andere horeca ondernemers
We vroegen aan WijnSpijs Veteranen wat zij adviseren aan nieuwe restaurateurs
1. Serveer iets waar je trots op bent
De meeste gasten komen voor een eerste kennismaking. Zet je beste beentje voor!
2. Controleer de wijn-spijs combi's van de anderen
Het zou zonde zijn als iemand hetzelfde gaat doen als jij!
3. Placeer en serveer aan tafel
Geen statafels of buffetten. Het is geen receptie.
3. Leg aan tafel uit wat je serveert
Gasten kennen de gerechten en wijnen niet.
4. Gebruik géén disposables
Want dat doe je normaal ook niet. Toch?
5. Schenk de wijn aan tafel uit
Vertel gelijk wat er in het glas zit, en waarom je voor deze wijn hebt gekoze
6. Zet je menukaart op tafel
Gasten komen tenslotte om het restaurant te leren kennen.
7. Rooster 1 gastheer/-vrouw vrij
Zijn/haar enige taak is met de gasten kletsen en het concept van je restaurant verkopen en reserveringen in het boek te schrijven.
8. Zorg ervoor dat je de gasten kan opvolgen
Bedenk een leuke actie zoals:
Laat je e-mail achter en we sturen je- Onze toffe Spotify lijst
- Het recept van ons gerecht
- Een kortingscode van onze leverancier voor de wijn
- Exclusieve uitnodiging voor de proeverij van onze nieuwe kaart
- Etc...
9. Check de video